Pirelli a dezvoltat anvelope de vara PZero special pentru noul BMW M5

Noile anvelope de vara Pirelli PZero au fost selectate pentru echiparea celui mai recent model lansat de compania bavareza: BMW M5. Puterea lui BMW M5 este de 600 CP, iar pentru a asigura o manevrabilitate optima, inclusiv la viteze mari, BMW a echipat modelul exclusiv cu anvelope de vara Pirelli PZero. Producatorii BMW si Pirelli au lucrat impreuna pentru a dezvolta si a testa anvelopele, avand ca punct de pornire cea mai recenta versiune a modelului P Zero introdus in primavara anului 2017.

Adesea uitam cat de importanta este legatura dintre anvelope si sosea pentru a obtine performanta maxima de la o masina puternica, cum ar fi M5. Ajuns la a 6-a generatie, noul BMW M5 este echipat cu un impresionant motor V8 si vine cu un sistem M-xDrive, asigurand pentru prima data un sistem de tractiune integrala standard. Sistemul xDrive poate bloca cuplul transmis rotilor din spate in proportie de 100%, ceea ce inseamna ca odata cu selectarea modului 2WD, noul BMW M5 revine la formatul traditional cu tractiune spate.

bmw m5 echipare anvelope pirelli pzero

Sistemul inovator cu tractiune integrala M xDrive si motorul de 600 CP echipeaza soferul cu putere, precizie si agilitate incredibile. BMW M5 adopta formatul 4×4, asa cum au procedat si rivalii de la Mercedes (AMG E 63). In timpul pregatirii anvelopelor pentru M5, inginerii Pirelli au schimbat modelul benzii de rulare, ceea ce a condus la o reducere a nivelului de zgomot. In plus, in compozitia cauciucului au fost introdusi polimeri speciali, similari celor utilizati de Pirelli in Formula 1, care s-au dovedit a fi de prima clasa in domeniul motorsport. Astfel, dupa cum mentioneaza compania, au fost imbunatatite semnificativ aderenta pe uscat si pe suprafete umede. 

Compania Pirelli sustine ca una dintre prioritatile din timpul fazei de dezvoltare a fost sa echilibreze cat mai mult posibil axele fata-spate. Pentru ca aceste anvelope de vara Pirelli sa functioneze optim pe ambele osii, cauciucurile au o structura diferita a carcasei. Solutia gasita a fost sa puna in aplicare diferite constructii stratificate pentru carcasele anvelopelor, in timp ce contururile anvelopei P Zero au fost modificate pentru a se potrivi perfect cu jantele rotilor.  Prin urmare, aceste anvelope de vara PZero ofera noului model BMW M5 o aderenta ridicata si o performanta buna in conditii umede.

"O versiune speciala a PZero a fost dezvoltata in stransa colaborare cu specialistii BMW", a mentionat reprezentantul Pirelli. - Punctul de plecare a fost noua versiune a anvelopelor UZP PZero, care a fost prezentata in primavara anului trecut. In conformitate cu conceptul nostru Perfect Fit pentru M5 au fost fabricate anvelope adaptate la particularitatile si caracteristicile acestui sedan sport, datorita carora proprietarii masinii vor putea sa foloseasca toate capacitatile sale impresionante. "

bmw m5 echipare anvelope pirelli pzero

Pentru BMW M5, sunt disponibile anvelope de vara cu dimensiunile 275/35R20 102Y si 285/35R20 105Y pentru axele din fata si respectiv din spate. Cel mai recent model de BMW M5 se ridica pe jante de aliaj de 20 de inchi pe ambele osii si acestea sunt imbracate de anvelopele cu latime 275 respectiv 285.

Fata de un autoturism BMW Seria 5 normal, modelul BMW M5 propune modificari minore ale  elementelor de caroserie:

  • - Lungime 4965 mm (modelul standard BMW Seria 5: 4910 mm)
  • - Latime 1903 mm (modelul standard BMW Seria 5: 1891 mm)
  • - Inaltime 1473 mm. (modelul standard BMW Seria 5: 1467 mm)
  • - Greutate 1855 kg, (modelul standard BMW Seria 5: 1945 kg)
  • - Portbagaj de 530 litri
  • - Rezervor de 68 litri.

De remarcat este constructia mai usoara a noului model BM. Greutatea lui BMW M5 este mai mica cu 90 de kg, ceea ce inseamna ca vor exista beneficii directe asupra dinamicii si agilitatii.


Noul BMW M5 poate fi comandat inca din luna septembrie 2017, dar primele livrari vor avea loc  abia in primavara acestui an. Pretul de pornire pe piata din Germania este de 117.900 euro. La debut, BMW va oferi si o editie speciala, intitulata  BMW M5 First Edition si limitata la numai 400 unitati la nivel global. Aceasta va fi cu 19.500 euro mai scumpa decat modelul de baza si va putea fi recunoscuta datorita nuantei exterioare exclusive Frozen Dark Red.

O colaborare recenta intre Pirelli si un alt producator de masini se refera la dezvoltarea unor anvelope de iarna adaptate special pentru seria sportiva McLaren care cuprinde urmatoarele modele: 540C, 570S Coupe, 570S Spider si 570GT. Chiar si modelele mai putin costisitoare primesc tratamentul special al marelui producator Pirelli, cum ar fi Hyundai i30 N  care vine echipat cu  anvelope de vara exclusive P Zero UHP (Ultra High Performance), anvelope care sunt decorate cu logo-ul "HN" pe peretele lateral.