Test anvelope de iarna 2015 - 205 55 R16 - Autocentre

Acesta nu este primul test pe dimensiunile 205/55R16 din acest sezon si nici modelele de anvelope de iarna testate nu sunt o noutate. Noutatea vine din faptul ca ucrainienii de la Autocentre au publicat datele de fabricatie ale anvelopelor testate si au inclus in test, pentru comparare, un model de anvelope fabricate in 2011. Specialistii de la publicatia ucrainiana Autocentre au testat 9 modele de anvelope de iarna cu dimensiunile 205/55R16. Au fost incluse in test noile anvelope de iarna Nokian WR D4, sapte alte branduri cunoscute la nivel European si un model de anvelope fabricate in China. 

Test anvelope iarna AutocentreDebutante in acest sezon, anvelopele Nokian WR D4 au obtinut rezultate bune pe toate tipurile de suprafete.  Ca raport calitate/pret, aceste anvelope insa nu au obtinut punctajul maxim, performantele ridicate justificand un pret mare in acest caz.

Patru modele de anvelope au obtinut calificativul ,,Recomandat”: Goodyear Ultragrip 9, Michelin Alpin A5, Continental ContiWinterContact TS 850 si Dunlop SP Winter Sport 4D.

Specialistii de la Autocentre au luat decizia de a include si un set de anvelope fabricate in anul 2011, provenite de la un brand cunoscut. Aceste anvelope, desi nu au fost folosite, prezentau semen de depozitare inadecvata si urme ale expunerii la soare.  In majoritatea probelor, aceste anvelope au obtinut printer cele mai slabe rezultate.

Prima proba a avut loc pe zapada finlandeza. Anvelopele Zeetex fabricate in China au obtinut rezultate aproape la fel de buna ca anvelopele premium din topul clasementului. La testele pe suprafete umede si uscate insa, aceste anvelope nu au avut un comportament la fel de bun. La testul de franare pe suprafete umede, in timp ce majoritatea anvelopelor participante au obtinut distante intre 30 si 32 de metri, anvelopele Zeetex Ice-Plus S100 au franat la distanta de 37.56 metri.

Test anvelope iarna Autocentre

Clasament:

1. Nokian WR D4 (click si vezi oferta)

2. Goodyear Ultragrip 9 (click pentru a vedea oferta)

3. Michelin Alpin 5 (click pentru a vedea oferta)

4. Dunlop SP Sport Winter 4D

6. Gislaved Euro Frost 5

7. Yokohama W.drive V902

8. Anvelope noi cu data de fabricatie veche

9. Zeetex S100

 

Rezultate detaliate:

Anvelope Nokian

 

Anvelope Goodyear

 Anvelope de iarna Michelin Alpin A5

Anvelope Continental

 

Anvelope Dunlop

 

Anvelope Gislaved

 

Anvelope Yokohama

 

Anvelope noi

 

Anvelope Zeetex

Salvează

Salvează