Cosul meu 0
0,00 lei
Cauta anvelope dupa dimensiuni

anvelope debica Compania Debica S.A. a fost infiintata in 1937 si in prezent este cea mai mare fabrica de productie a grupului Goodyear din Europa, a treia ca marime din lume si una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope din regiune. Compania Debica este lider in Polonia la productia de anvelope pentru pasageri si pentru autoutilitare. Prima anvelopa Debica a fost produsa in data de 4 aprilie 1939. In acea perioada, fabrica de anvelope Debica avea 16 ingineri si 250 de muncitori a caror munca presupunea in mare masura prelucrarea manuala, iar productia din acea perioada se limita la 350 de anvelope pe zi, destinate in primul rand armatei poloneze. Momentul cresterii dinamice a fabricii de anvelope Debica a fost oprit de al doilea razboi mondial. Fabrica a fost vanduta concernului de anvelope german Continental Gummiwerke AG Hanovra, iar germanii au schimbat numele in Posener Gummiwerke. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, fabrica Debica a revenit in posesia statului polonez si a intrat intr-un proces amplu de restaurare si extindere, investitiile fiind concentrate pe achizitia de echipamente moderne. In 1991, compania Debica a fost privatizata si listata la bursa poloneza pe data de 24 noiembrie 1994. In anul 1995, grupul Goodyear a preluat 30% din actiuni si a obtinut pachetul majoritar la sfarsitul lunii decembrie 1995. Incepand din aprilie 2008, grupul Goodyear detinea 65.99% din actiunile companiei Debica. Cumpararea actiunilor de catre Goodyear a initiat o dezvoltare dinamica pentru Debica. Perspectivele promitatoare pentru dezvoltarea si cooperarea ambelor companii au condus la amploarea investitiilor din ultimii 20 de ani, care s-au ridicat la peste 500 milioane de dolari. In prezent, Goodyear detine peste 80% din actiunile Debica SA.

anvelope debicaInvestitiile Goodyear au permis modernizarea fabricii de anvelope Debica. Aceste investii au influentat, de asemenea, extinderea productiei cu noi linii de anvelope.

  • In 1998, Debica a prezentat prima anvelopa pentru autoturismele de 4x4, la Targul International de Automobile din Poznań. In acel moment, Debica a devenit primul producator din Polonia si din Europa Centrala si de Est de anvelope pentru vehicule de teren.
  • Mai tarziu, in 2005, au intrat in productie anvelopele de noua generatie care au in compozitie silica.
  • In 2011, a fost lansata prima anvelopa de iarna din istoria companiei Debica care este destinata autovehiculelor de inalta performanta - Debica Frigo HP. 
  • In 2012, compania Debica a inceput productia de anvelope cu indici mai mari de viteza: indice W (270 km / h) si indice Y (300 km / h).
  • In 2016, companiile Debica si Goodyear au sarbatorit cea de-a 20-a aniversare.

Compania Debica are cea mai mare fabrica de anvelope din Europa. In plus, fabrica Debica este singura fabrica Goodyear din Europa care produce anvelope agricole. In fabricile Debica se produc anvelope Debica, Goodyear, Dunlop, Fulda si Sava. Anvelopele Debica sunt comercializate in peste 60 de tari, inclusiv in Marea Britanie, Germania, Franta, Spania, Italia, SUA,  Brazilia si Romania, iar numarul angajatilor companiei este de peste 2900. In anul 2017, compania Debica a obtinut venituri din vanzari de 1,963 miliarde PLN, cu 17%. mai mult decat in ​​2016. In prezent, fabrica Debica este a treia fabrica de anvelope din lume ca marime si produce 15 milioane de anvelope anual.

Brandul  Debica este unul dintre cele mai cunoscute branduri de anvelope de pe piata romanesca. Procesul de productie este realizat sub supravegherea stricta a grupului Goodyear, anvelopele Debica fiind recunoscute pentru o calitate buna raportata la un pret foarte avantajos.

Vezi oferta completa - Anvelope Debica

Articolele 1 la 20 din 80 total

Pagina
Vezi oferta completa de anvelope Debica