Test anvelope de vara 2016 195 65 R15  Autocentre

Expertii de la Autocentre au testat 10 modele de anvelope de vara cu dimensiunile 195/65R15. Testarea a inclus anvelope din toate segmentele (premium, mediu, buget). Reprezentative pentru anvelopele de buget au fost anvelopele Minerva F109, fabricate in China. Distanta de franare pe suprafata umeda de la 80km/h obtinuta de aceste anvelope, este mai mare cu 6 metri decat distanta obtinuta de liderul clasamentului.

Anvelopele de vara Continental Premium Contact 5 au obtinut performante remarcabile si in acest an, obtinand cele mai bune rezultate la franarea pe suprafete umede, iar per-total aceste anvelope au caracteristici foarte echilibrate. De mentionat sunt si performantele a doua modele de anvelope din clasa de mijloc  - Kumho Solus HS51 si Viking Citytech 2. Performantele lor se apropie foarte mult de cele ale anvelopelor din clasa premium, iar in unele teste au obtinut performante chiar mai bune. Viking Citytech 2 a condus clas

amentul in urma testului de rezistenta la acvaplanare in linie dreapta si in curbe.

Test anvelope vara

Performante bune si caracteristici echilibrate au fost demonstrate si de anvelopele Debica Presto, iar in testul cu obstacole s-au dovedit a fi printre cele mai bune anvelope. O supriza placuta a venit si din partea brandului corean Nexen - N Blue HD. Pana acum, anvelopele care apartineau acestui brand apareau in a doua jumatate a clasamentelor de specialitate. In acest an, modelul N Blue HD a obtinut rezultate mai bune, iar pentru a depasi si acest prag are nevoie de performante imbunatatite la testele de manevrabilitate si rezistenta la acvaplanare.

Specialistii de la Autocentre au decis ca in cadrul acestui test, costul sa fie un indicator cu greutate mai mare decat in testele precedente. La capitolul raport calitate-pret, castigatoare sunt anvelopele Goodyear Efficientgrip Performance. Aceste anvelope ofera cea mai mare siguranta si eficienta maxima. La mica distanta se apropie si anvelopele Nexen N Blue HD, cu o buna eficienta energetica.

 

Clasament final:

 

 1 . Anvelope Goodyear Efficientgrip Performance

Anvelope de vara Goodyear Efficientgrip Performance

 2 . Anvelope de vara Nokian Hakka Blue

Anvelope de vara Nokian Hakka Blue

 3 . Anvelope de vara Continental Premium Contact 5

Anvelope de vara Continental Premium Contact 5

 4 . Anvelope de vara Kumho HS51

Anvelope de vara Kumho HS51

 5 . Anvelope de vara Viking Citytech II

Anvelope de vara Viking Citytech II

 6 . Anvelope de vara Debica Presto

Anvelope de vara Debica Presto

 7 . Anvelope de vara Nexen N Blue HD

Anvelope de vara Nexen N Blue HD

 8 . Anvelope de vara BF Goodrich G Grip Go

Anvelope de vara BfGoodrich G Grip Go

 9 . Anvelope de vara Riken Maystorm 2

Anvelope de vara Riken Maystorm 2

 10 . Anvelope de vara Minerva F109

Anvelope de vara Minerva F109

 

Salvează