Test anvelope de vara 2016 - 195 65R15 - ACE/GTU

Auto Club Europe (ACE) in parteneriat cu Austrian Automobile Club (ARBO) au publicat rezultatele primului test pentru anvelope de vara din anul 2016. Au fost testate 10 modele de anvelope de vara din clasele de mijloc si buget, in centrul de testare ATP din localitatea Papenburg din nordul Germaniei, pe un autoturism  VW Golf VII.

Test anvelope de vara 2016

Testul arata ca anumite branduri anvelope din clasa buget nu aduc rezultate satisfacatoare, cel putin nu in comparatie cu brandurile Nexen si Hankook care sunt deja printre furnizorii preferati pentru echiparea originala a autovehiculelor marca Volkswagen.

La testul de franare pe suprafata uscate de la 100 km/h, anvelopele de vara Nexen si Hankook au oprit autoturismul dupa o distanta de 34.6 metri. La acelasi test, brandul High Performer a obtinut o distanta de 37.4 m, Gt Radial – 38 m, iar Viking o distanta de 39.4 m.

Test anvelope de vara 2016

La testul de franare pe suprafete umede, anvelopele Nexen au franat la distanta de 46.3, in timp ce Gt Radial au avut nevoie de o distanta de 61.7 m, iar Hankook – la o distanta de 47 m. Doar cateva modele de anvelope din cele testate au reusit sa obtina o distanta sub 50m la testul de franare pe umed.

La testul de rezistenta la acvaplanare, anvelopele Pneumant, Debica si Viking pierd aderenta la suprafata de contact, de la o viteza de 90 km/h. Ambele branduri koreene de anvelope se comporta bine pana la viteza de 89 km/h , in timp ce anvelopele GT Radial incep sa piarda din control de la o distanta de 82 km/h. Din nou, anvelopele Viking obtin rezultate exceptionale la capitolul rezistenta la acvaplanare.

Verdict

Anvelopele Hankook si Nexen demonstreaza inca o data performante foarte bune in toate probele, fiind in acelasi timp accesibile ca raport calitate-pret. Este important sa se acorde mai multa atentie brandurilor de renume care comercializeaza anvelope, aceste avand pe langa o diferenta de pret justificata, un comportament mai sigur in toate situatiile de trafic.

 

Clasament final:

1. Nexen NBlue HD Plus  -Foarte recomandat

2. Hankook Kinergy Eco K425 - Foarte recomandat

3.. Pneumant Summer HP - Foarte recomandat

4. Debica Presto - Foarte recomandat

5. Barum Brillantis 2 - Recomandat

6. BF Goodrich G Grip - Recomandat

7. Viking CItytech II - Recomandat

8. Sava Intensa HP - Recomandat

9. High Performer HS-3 - Recomandat

10. GT Radial Champiro FE1 - Nerecomandat

 

Clasament detaliat (click pe imagine)

Test anvelope de vara 2016