Anvelope de vara Hankook Ventus Prime 4

Hankook, cu seria sa de anvelope "Ventus Prime 4", a fost intotdeauna capabil sa indeplineasca aceste cerinte si a devenit cea mai populara linie de anvelope de vara in Europa. Noul model, Ventus Prime 4, ofera o combinatie optimizata de performanta, siguranta, confort si impact asupra mediului. Manevrabilitatea sigura, uzura redusa, confortul ridicat, zgomotul de rulare redus si rezistenta redusa la rulare reprezinta criterii decisive in ceea ce priveste performanta anvelopelor pentru soferii exigenti.

Ventus Prime 4 vine ca urmare a succesului modelului Ventus Prime 3, care s-a bucurat de cea mai mare popularitate dintre anvelopele Hankook din Europa, cu peste 20 de milioane de unitati vandute incepand cu anul 2015. Acesta a stabilit standarde noi in ceea ce priveste performantele pe carosabil umed, rezistenta la rulare si manevrabilitatea pe carosabil uscat, fiind confirmat de testele independente ale unor prestigioase publicatii comerciale internationale din domeniul auto. De doua ori castigatoare a celui mai mare test de anvelope de vara din Europa (2016, 2018), desfasurat de Auto Bild cu peste 50 de concurenti, Ventus Prime 3 a obtinut, de asemenea, cel mai mare punctaj in testul international de anvelope realizat de clubul auto ADAC si partenerii sai europeni in 2018. Anvelopa a convins si numerosi producatori de vehicule sa o echipamenteze pe modelele lor, printre care Audi, Ford, Hyundai, MINI, Opel, Seat, Škoda si VW.

Sanghoon Lee, presedintele Hankook Tire Europe, declara: „Inginerii nostri au reusit sa imbunatateasca si mai mult proprietatile exceptionale ale lui Ventus Prime 3. Astfel, putem oferi acum clientilor nostri o noua generatie de produse cu si mai multa siguranta si confort. Suntem increzatori ca Ventus Prime 4, dezvoltat de compania noastra, va continua succesul celei mai bine vandute anvelope Hankook din Europa.

Tehnologia „High Mileage Compound ” a modelului de anvelope Ventus Prime 4 asigura o durabilitate cu aproximativ 20% mai mare decat predecesorul sau. Combinatia inovatoare de materiale confera o rigiditate crescuta a blocurilor benzii de rulare, ceea ce se traduce printr-o rezistenta mai mica la rulare si o uzura redusa. Polimerii functionali asigura o legatura chimica mai puternica cu materialele de umplutura, iar continutul crescut de silice si procesul de amestecare nou contribuie la reducerea abraziunii si la obtinerea unui comportament de condus controlat, mai ales pe carosabil umed. Designul si conturul benzii de rulare au fost revizuite pentru a obtine o zona de contact uniforma si plana, minimizand uzura si imbunatatind performantele de franare.

Pe carosabil uscat, Ventus Prime 4 ofera o manevrabilitate imbunatatita. Marginile rotunjite ale blocurilor benzii de rulare previn rotirea excesiva in cazul acceleratiilor laterale puternice, asigurand cel mai bun contact posibil al anvelopei cu carosabilul. Tehnologia „Zigzag 3D Trend ” optimizeaza performantele pe carosabil uscat prin cresterea fortei de frecare a blocului in functie de deformare.

Reducerea zgomotului a fost, de asemenea, o preocupare importanta pentru ingineri. Prin implementarea principiului camerei anecoice, prin care reflexia sunetului este redusa semnificativ prin utilizarea de materiale absorbante, marginile blocurilor de rulare au fost proiectate cu o structura 3D radiala, in forma de pana, care absoarbe reflexiile sonore dintre blocuri. Aceasta abordare a dus la o reducere a zgomotului de rulare cu pana la 2,5 dB(A), ceea ce se traduce printr-o diminuare cu aproximativ 20% a sunetului perceput. Numarul mai mare de blocuri de pe banda de rulare contribuie, de asemenea, la reducerea zgomotului si ofera un comportament mai confortabil la rulare.

Ventus Prime 4 se remarca si prin caracteristicile sale ecologice. Hankook a pus accent pe dezvoltarea unei anvelope cu un impact redus asupra mediului inconjurator. Tehnologia avansata de constructie a anvelopei reduce rezistenta la rulare, ceea ce duce la o eficienta sporita a combustibilului si la emisii mai scazute de CO2. Astfel, soferii pot contribui la protejarea mediului in timp ce se bucura de performantele superioare ale anvelopelor Ventus Prime 4. O durabilitate crescuta si o viata utila mai lunga a anvelopei reduc, de asemenea, impactul asupra mediului prin reducerea cantitatii de deseuri generate. Prin combinarea performantei, sigurantei, confortului si sustenabilitatii, Ventus Prime 4 se evidentiaza ca o optiune ideala pentru soferii exigenti care doresc sa isi maximizeze experienta de conducere si sa contribuie la protejarea mediului.

Cu 67 de dimensiuni cuprinse intre 16 si 20 de inchi, latimi ale benzii de rulare intre 195 si 255 mm, sectiuni transversale intre 40 si 65 si indici de viteza intre H si Y, profilul nou de anvelope de vara si varianta SUV se adreseaza unei game variate de vehicule.

Ventus Prime 4 reprezinta o evolutie a succesului modelului de anvelope de vara Ventus Prime 3, oferind performante superioare, siguranta crescuta, confort imbunatatit si impact redus asupra mediului. Prin tehnologiile inovatoare implementate si imbunatatirile aduse in materie de durabilitate, manevrabilitate si zgomot de rulare, aceasta noua generatie de anvelope reprezinta o alegere excelenta pentru soferii pretentiosi.